Hobo Artesanía: Escut per a un 50 aniversari.

Hobo Artesania

Fa unes setmanes  Hobo Artesania va ser elegit per crear una peça, un detall, un escut que conmemorara els 50 anys d’unió que han celebrat la Filà Mudejares de Cocentaina i la Banda de Música de Benigànim.

A continuació podeu veure el text que vos ajudará a interpretar els simbolismes d’aquest escut.

Hui celebrem la unió ininterrompuda de música i festa. Celebrem les noces d’or entre la Filà Mudejares i la banda de Benigànim.

Si tanquem els ulls i ens deixem portar per un moments, podem reflexionar sobre els elements que han fet que aquestos 50 anys junts haja estat una realitat.

  • Calor, un colpet de café licor, rialles, alegría, actes de festes, bon humor i sobre tot bons moments, INCONTABLES BONS MOMENTS DE LA BANDA I LA FILA.

Aquest aniversari tant especial l’he plasmat des de Hobo Artesania com un réflex de l’art, del so fester, de cada una de les notes musicals, i en definitiva de la festa.

Aquest escut que des d’ Hobo Artesania avui els presente, ha anat plasmant aquest 50 anniversari en fusta, color i passió. Aquesta peça d’artesania és la més pura simbología del 50 anys d’unió entre Fila Mudejares i la seua banda, la banda de Benigànim.

El perímetre exterior d’aquest escut té present les notes musicals (llenguatge de la festa, representació del bon fer de la banda) fondit amb el roig intens d’una faixa rotja i blanca que va ser l’inici de l’indumentària Mudejar a Cocentaina.

A continuació com a simbología musical, trobem el color daurat. Gama cromática que ens recorda el compàs marcat per uns plats en una marxa mora quan la banda acompaña la filà en la seua entrada al Plà.

En Artesania Hobo he continuat plasmant amb el meu treball manual més simbols que representen l’anniversari que hui celebrem.

Trobem el verd (color de la faixa actual) i a continuació trobem un tribut a tot un “icono” de la banda de Benigànim, Blai, el percussioniste es representa amb aquesta pell de lleopard. Simbologia de la passio i la força que despren cada una de les seues interpretacions acompanyant a la filà Mudejars i a la Banda.

Per últim a l’escut trobem l’escut de la FILÀ MUDEJARS, i el nº 50.Número màgic que va a seguir unint les entrades i desfilades d’una filà , els Mudejars de Cocentaina i els compassos de la seua Banda. La banda de Beniganim. La banda del seu cor, la música de la seua festa.

Espere que els agrade i que pugen disfrutar de 50 anys més junts.

FELICITATS TANT A LA BANDA DE BENIGANIM COM A LA FILA MUDEJARS.

HOBO ARTESANIA.